WMW - Zadar

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Izrada katastra na podrućju Općine Jasenice

 

izrada katastraDržavna geodetska uprava započela je postupak javne nabave za provođenje katastarske izmjere u svrhu izrade katastra nekretnina na području Općine Jasenice.

Sukladno sporazumu koji je Državna geodetske uprava sklopila s Općinom Jasenice još prije dvije godine, DGU će sufinancirati 40% ukupne vrijednosti izmjere, a ista je procijenjena na 6.917.600kn plus PDV – stoji u priopćenju Općinskog načelnika Martina Baričevića, " Kada se uzme u obzir da na području k.o. Jasenice ne postoje niti su ikada bile osnovane zemljišne knjige ova vijest dobiva na još većoj težini. Naime jedina dosadašnja katastarska izmjera obavljena je u prvoj polovici 19. stoljeća, te shodno tome stanje na katastru najčešće ne odgovara stvarnom stanju.

Ovakva situacija stvara stalne i nemale probleme kako domaćim i inozemnim fizičkim i pravnim osobama koje pokušavaju djelovati, ulagati pa i živjeti na području općine tako i samoj Općini Jasenice u pokušajima revitalizacije ovog područja od posebne državne skrbi. Iskustvo je pokazalo nužnost osnivanja zemljišne knjige radi postizanja minimuma pravne sigurnosti, tako vjerujem da je proces izmjere koji nužno prethodi osnivanju zemljišnih knjiga od povijesne važnosti.

Predviđena dinamika obavljanja poslova je:

tijekom 2013. godine cca 10% poslova

tijekom 2014. godine cca. 40% poslova

tijekom 2015. godine cca. 40% poslova

tijekom 2016. godine cca. 10% poslova

U nadolazećem razdoblju Općina Jasenice će pravodobno informirati sve žitelje i vlasnike nekretnina o uvjetima ugovaranja sufinanciranja izmjere, te potom pozvati vlasnike nekretnina na potpisivanje ugovora s Općinom." - stoji u priopćenju Općinskog načelnika Martina Baričevića.

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
453644