WMW - Zadar

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Smrt dječaka u Zadru pod povećalom ministrastva: Je li poduzeto sve kako bi mu se spasio život?

 

smrt djecakaNajkasnije do kraja ovog tjedna Ministarstvo zdravlja trebalo bi sazvati povjerenstvo koje će temeljem dokumentacije, izjava zdravstvenih radnika i uvida u medicinsku i drugu dokumentaciju donijeti rješenje o tome je li u slučaju šestogodišnjeg dječaka iz Svetog Filipa i Jakova koji je 16. veljače preminuo u zadarskoj Općoj bolnici postupano po pravilima struke ili nije.

 Tu informaciju potvrdili su u Ministarstvu zdravlja koje je odmah nakon prvih medijskih izvještaja o smrti djeteta, koja se dogodila svega par sati nakon što je primljeno u bolnicu, dalo nalog svojoj zdravstvenoj inspekciji da obavi nadzor u Općoj bolnici Zadar, Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije i kod dječakova izabrana pedijatra u biogradskom domu zdravlja, javlja Slobodna Dalmacija. 

Utvrđivanje je li se učinilo sve da se pomogne djetetu

"Sljedeći korak je sazivanje povjerenstva koje će nakon razgovora s medicinskim osobljem i uvida u svu dokumentaciju vezanu uz ovaj slučaj utvrditi je li poduzeto sve kako bi se pomoglo ovom djetetu" potvrdio je glasnogovornik Ministarstva zdravlja Josip Jagić. 

Podsjetimo prema tvrdnjama bliskih prijatelja dječakove obitelji, koji su tražili pomoć liječnika za svoje dijete situacija nije bila onakva kakvom ju zadarska bolnica od početka prikazuje u javnosti. 

Općinsko državno odvjetništvo provodi izvide koji su tajni

Slučaj je sada na Općinskom državnom odvjetništvu. Na upit u kojoj je fazi istraga oko slučaja smrti dječaka u zadarskoj bolnici, kratko nam je odgovoreno: 

'U konkretnom predmetu još uvijek provode izvidi, a kako su temeljem odredbi Zakona o kaznenom postupku izvidi tajni, u ovom trenutku ne možemo vam dati podrobne informacije', stoji u odgovoru koji potpisuje Marijana Stipić, općinska državna odvjetnica.

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
453637