WMW - Zadar

NašaBankaMorala - uskoro
Grupacija za moralnog čovjeka

S nama imate život bez stresa! S našim Partnerima imate sigurnu kvalitetu i najniže cijene
S nama imate mogućnost ostvariti DODATNU ZARADU svaki dan 30 kuna, minimalno.

Istraga zbog smrti dječaka: 'Nisu obavljene niti osnovne pretrage'

 

djecak preminuoZbog nevođenja medicinske dokumentacije Ministarstvo zdravlja podignut će optužni prijedlog protiv liječnika primarijusa koji je dan prije smrti, u nedjelju 15. veljače, u dežurnoj pedijatrijskoj ambulanti zadarskog Doma zdravlja primio šest i pol godišnjeg dječaka R. B. i poslao ga kući uz objašnjenje "kako je njegovo stanje normalno s obzirom na dijagnozu".

Dječak je dan kasnije preminuo u zadarskoj bolnici zbog septičkog šoka uzrokovanog šarlahom. 

Iako iz Ministarstva zdravlja ne navode o kojemu se liječniku radi, riječ je o prim.dr. Darku Radmanu koji je te nedjelje bio dežuran u pedijatrijskoj ambulanti. Odluka o optužnom prijedlogu protiv njega donesena je nakon što stručno povjerenstvo Ministarsta zdravlja, prenosi Zadarski list. 

- Obzirom na nepostojanje nalaza s detaljima vitalnih znakova i kliničkog pregleda obavljenog u nedjelju 15. 02. 2015. godine od strane dežurnog pedijatra u ambulanti Doma zdravlja Zadarske županije, nismo u mogućnosti zaključiti da li je liječenje pokojnog maloljetnog R. B. provedeno po pravilima struke i je li načinjena eventualna pogreška. S obzirom na nepostojanje pisanog nalaza pregleda od 15. 02. 2015. godine, protiv liječnika će biti podignut optužni prijedlog zbog nevođenja medicinske dokumentacije. Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske dostaviti će se cjeloviti predmet radi eventualnog postupanja iz djelokruga njihovog rada- stoji u odgovoru koje smo dobili iz Ministarstva zdravlja. Njihzov nalaz potvrdio je ono što od samog početka tvrdi obitelj preminulog dječaka: da u dežurnoj pedijatrijskog ambulanti, unatoč vrlo teškom stanju, njihovom djetetu nisu obavljene ni osnovne pretrage, poput krvi i urina, već su poslani kući. 

beautysalon thumb

fotostudio thumb

optika thumb

stomatologija thumb

skijanje thumb

torte thumb

rafting thumbl

stranijezik thumb

agencija thumb

pizzeria thumb

masaza thumb

Broj prikaza
453630